NiceBoxes

Please wait..

Om NiceBoxes Scandinavia AB

 

Historik

1936 grundades Grycksbo Box & Print i just Grycksbo i Dalarna. Företaget förvärvades 2009 av nuvarande ägare, då också grunden lades för utvecklingen av en e-handelslösning för att smidigt kunna förse mindre och medelstora företag med standardförpackningar. 2019 förvärvades det mångfaldigt prisbelönta förpackningsinnovationsbolaget JakeBox AB och verksamheten bytte samtidigt namn till NiceBoxes Scandinavia AB.

Vår affärsidé och vision

NiceBoxes affärsidé är att tillhandahålla förpackningar och tillbehör för ett brett utbud av produkter och ändamål. Våra små askar i kartong är lämpade för till exempel choklad, praliner, adventskalendrar, presentpåsar, presentkort, smycken, kosmetika, parfym och sprit. Våra standardprodukter finns på lager och kan levereras inom några dagar inom EU. Vi erbjuder även skräddarsydda förpackningar i storlek, form, tryck och design samt ett brett utbud av anpassade tillbehör för att förbättra funktionaliteten och elegansen i våra kunders produkter.

Miljön är väldigt viktig för oss. Vi har en stark ambition att minimera användning av plast och att se till att våra produkter inte påverkar klimatet. Företaget är anslutet till Repa, näringslivets system för återvinning av förpackningar.

Kontakta oss

Här hittar du alla våra kontaktuppgifter.

Organisation

Huvudkontoret finns i Stockholm. Produktionsanläggningarna finns både i Sverige och i Europa, främst Tjeckien, Polen och Slovenien. Ett återförsäljarnätverk utanför Sverige är under uppbyggnad, framför allt i Tyskland.

Befattningshavare

Peter Sandström - VD

Peter har jobbat många år på flera nyckelpositioner inom den grafiska branschen. Som inköpare, projektledare och säljare.

Lennart Myrlöv - styrelseordförande

Lennart har arbetat som VD i ett antal olika medelstora företag och med både försäljning, logistik och ekonomi. På fritiden blir avkopplingen till stor del genom att vara mycket ute i naturen och gärna vandringar. Lennart brinner för att utveckla NiceBoxes till ett effektivt förpackningsföretag inom choklad och konfektyr med Europa som marknad.

Jakob Skarin - marknad och utveckling

Jakob var tidigare VD på JakeBox AB. Prisbelönt designer och innovatör med ett flertal internationella patent och utmärkelser samt kunder som Porsche, Lamborghini, Telia, IKEA, Vingresor, Marks & Spencer och Sveriges Regering. Han har även ett förflutet som Art Director / projektledare på reklambyrå. Jakob brinner för att hitta enkla och smarta lösningar på svåra förpackningsproblem, och att ta fram förpackningar som står ut i mängden och ger rätt uppmärksamhet åt innehållet.

Jakob Skarin på LinkedIn